Hervormde begraafplaats "onder handen" genomen

IMG 1992

De Hervormde begraafplaats  krijgt  een opknapbeurt . De beheerder Johan Arends en plaatsvervangend beheerder Johnnie Arends zullen het één en ander veranderen en toevoegen. Dat kunnen ze niet alleen en daarom is er hulp gevraagd. Want het goed kunnen onderhouden van deze begraafplaats moet structureel gebeuren.
Inmiddels hebben de eerste vrijwilligers zich gemeld bij coördinator Carla Nijhuis-Baanstra en zij zijn een hele zaterdagmorgen al druk in de weer geweest om de begraafplaats van heel veel blad te ontdoen. Jan Boers heeft twee grote vrachten groenafval weggebracht. Het resultaat mag er zijn.
Op zaterdag 29 november gaan deze noeste vrijwilligers vanaf 9.00 uur weer aan de slag en ze kunnen best nog wat hulp extra gebruiken!!

Het opknappen duurt nog wel langer en met een zekere regelmaat zetten wij weer wat nieuws erbij. Het laatste nieuws staat dan bovenaan.

maart 2015

Met het lentezonnetje erbij eens wat foto's genomen om een mooi beeld te geven van wat er iedere keer gedaan wordt.

Na de winterperiode is er weer hard gewerkt en het ziet er echt goed uit. Komplimenten voor de groep die hier regelmatig de handen uit de mouwen steekt.

Bloembakken geplaatst en viooltjes erin. Paden zijn schoon en er is geschoffeld en geharkt. Materiaalhuisje geplaatst en vormt nu een mooi geheel met de schutting, gras gezaaid voor het strooiveld, etc.

begr.plts deel 4 1

begr.plts deel 4 2  begr.plts deel 4 3

begr.plts deel 4 4  begr.plts deel 4 5

begr.plts deel 4 7

30 december 2014

Weer een stuk verder. De beukenhaag aan de Molenstraat had een grote doorgang en was afgezet met hekwerk. Dit is nu mooi opgeknapt. Johan en zoon met hulp van Nick Molendijk hebben het hekwerk vervangen door haagbeuken en zo is een mooi geheel ontstaan als afscheiding. Verder is de kast voor tuingereedschappen voorlopig op zijn plaats gezet tegen de nieuwe schutting bij de ingang aan het Nutters voetpad.

begr.plts.deel 2 1  begr.plts.deel 2 2

begr.plts.deel 2 3  begr.plts.deel 2 4

begr.plts.deel 2 5  begr.plts.deel 2 6

begr.plts.deel 2 7  begr.plts.deel 2 8

begr.plts.deel 2 9  begr.plts.deel 2 10

begr.plts.deel 2 11  begr.plts.deel 2 12

begr.plts.deel 2 13  begr.plts.deel 2 14

Opknapbeurt
De aloude beukenhaag is reeds voor de winter geschoren.
Er komt achter het gebouw een bergruimte voor het gereedschap, die door de bezoeker gebruikt kan worden.  Het gereedschap wordt aangevuld.
Een tweede  watertappunt wordt aan het eind van het eerste pad rechts aangelegd. Ook worden er op de begraafplaats 2 extra rustbanken geplaatst,  plus een bank aan de zijkant van het gebouw. Op stukken waar het nu kaal is, wordt gras gezaaid. In de toekomst zal een beukenhaag worden weggehaald,  zodat meer ruimte ontstaat, ook bestaat de wens om in een later stadium een plek voor bezinning in te richten.

Aanmelden als vrijwilliger
Wie meldt zich aan als vrijwilliger om van tijd tot tijd Johan en Johnnie te helpen. Carla Nijhuis-Baanstra gaat de coördinatie op zich nemen voor deze vrijwilligers. Haar telefoonnummer is 0049 5941920173. U kunt ook bellen naar Johan Arends  06 1646501848

IMG 1993         IMG 2000

Donderdag 18 april