Startzondag Protestantse kerk Ootmarsum: “Er is er één die van je houdt”


De Protestantse kerk in Ootmarsum hield haar startzondag als een begin van het winterwerk. Door de Coronatijd zijn de activiteiten op een laag pitje gezet, maar dat neemt niet weg dat alles stil komt te liggen.

Het kerk zijn blijft doorgaan en dat liet dominee Kloosterziel ook duidelijk doorschemeren in zijn overweging. Op welke manier blijft een open vraag, maar het geloof vraagt om vertrouwen. Als een rode draad liep het lied ‘Sammy’ van Ramses Shaffy door de preek. Deze prachtige song wordt afgesloten met de zin: “Er is er één die van je houdt” en dat kan een troost voor velen zijn. Dat je niet alleen bent en dat er anderen zijn om een arm om je schouder te leggen en zeker in deze onzekere en soms bange, verdrietige tijden.
Buiten de kerk stond een prachtige compositie van dahlia’s en ook binnen op de tafel hadden Hans en Janny van Duijn een bloemstuk van dahlia’s gemaakt met de bladeren en de knoppen van de passiebloem als een toepasselijke decoratie.

Tijdens de viering zong een viertal gemeenteleden het Nearer to God. Een aantal aangewezen zangers en zangeressen nam de samenzang voor hun rekening. Het werd een mooie viering tijdens deze ingetogen Startzondag. Na afloop was er koffie drinken in Ons Gebouw en op gepaste afstand namen gemeenteleden en gasten gebruik van deze mogelijkheid om na en bij te praten.