Van de predikant

Toekomst van de kerk

Maandagavond 19 april om 20.00 uur in Ons Gebouw zal er een ontmoeting zijn om na te denken over de toekomst van de kerk. Iedereen is van harte welkom.

Met de avondklok om 22.00 uur en inachtneming van de COVID-regels, moet het mogelijk zijn om met een beperkte groep van gedachten te wisselen.

 

Open Kerk Zijn

Met het oog op de toekomst wil dominee Roelof Kloosterziel graag in contact komen met gemeenteleden: individueel of in groepjes.

“Tijdens de afgelopen maanden heb ik wat (meer dan anders) gelezen over de toekomst van de kerk. Om niet in boekenwijsheid te blijven steken, wil  ik graag gemeenteleden ontmoeten om bij hen thuis een uurtje door te praten over de vraag wat kerk en geloof kunnen betekenen,” zegt dominee Roelof Kloosterziel.
“Wat verwacht je van de kerk? Waar zou het in de kerk over moeten gaan? Moet het anders? Hoe moet het verder?
Landelijk zie je allerlei ontwikkelingen in de kerk (pioniersplekken, cursussen, andere liturgie en vormen van ontmoeting). Wat zijn de mogelijkheden voor Ootmarsum en haar buurtschappen?
Er zijn plannen om komend seizoen in groepen daarover na te denken (bijvoorbeeld in de vorm van groothuisbezoek), maar graag zou ik klein beginnen. Juist met degenen, die niet zo betrokken (meer) zijn,” laat de dominee weten.

Interesse? Stuur een mailtje naar kloos442@planet.nl. Bellen mag natuurlijk ook: 06-13758043, of 0541-299387.