Wat doen wij

Maandag en dinsdag 25 en 26 april is er weer mooi werk verricht in onze kerk. Een kroonluchter en 6 bijbehorende wandarmaturen uit 1880 zijn teruggeplaatst.

J.M.van Lingen 1880

De koster Lukas Lohuis en hulpkoster Hans van Duijn hebben samen met kerkrentmeester Wim Wassink het meeste voorwerk gedaan en uiteindelijk zijn de kroonluchter en de armaturen op weg gegaan naar de smid. Deze heeft er toen heel wat uren in gestoken, zelfs tot en met het moment dat alles hing en in orde was.

DSCN7546  kr 2

kr 9  kr 26  kr 6  kr 42

Daarna is het geheel gezandstraald, gespoten en van bladgoud voorzien. Waarna alles uiteindelijk in de kerk teruggebracht kon worden.

DSCN1273 DSCN1282 DSCN1285 DSCN1287

DSCN1288 DSCN1308 DSCN1317 DSCN1322

DSCN1333 DSCN1336 DSCN1337        DSCN1341

Nu hangt alles weer op de plek waar het ooit weggehaald werd en naar de zolder verbannen. In ere hersteld!

DSCN1342kopie

Met dank aan Martin Koster, fa. Hoogendijk-Weerselo, de Schilders^COOL, fa. Kamp en iedereen die zich ervoor ingezet en meegewerkt heeft.
Rabobank Twente Oost, dank voor de donatie uit het coöperatiefonds en
de Duitsche Orde Balije van Utrecht.

logo HvS webhttp://huisvanspiritualiteit.nl/

Bovenstaande link verwijst naar de webpagina van het huis van Spiritualiteit, waar alle activiteiten vermeld staan en uitgelicht worden.

Zondag 27 september was het duidelijk te zien,  er leidt geen weg meer naar de consistorie.

Maar dat is van tijdelijke aard, er wordt een nieuw pad aangelegd door een groep vrijwilligers o.l.v. Jan Lohuis en ze zijn al een aardig eind op weg.

Het pad krijgt ook een naam....het Siepelpad!

Hiervoor is gekozen daar het geld dat wij met al onze vrijwilligers verdiend hebben, tijdens de Siepelmarkten dit jaar, hiervoor wordt besteed.

Wat foto's ter illustratie van de werkzaamheden.

cons.pad 1     cons.pad 2

cons.pad 4     cons.pad 5.1

cons.pad 5    Er werd zoals u ziet goed voor de mensen gezorgd!

cons.pad 7      cons.pad 6

Het Siepelpad is op een haar na gereed! Wat hebben ze dat snel en mooi gedaan. Een naamplaat waardig dit nieuwe pad in Ootmarsum!

DSCN4313      DSCN4314

DSCN4315      DSCN4321

cons. siepelpad

Met dank aan de vrijwilligers Jan Molendijk - Hans-Jürgen Oortmann - Jan Bonke en Jan Lohuis!

bank begr.pl 1

Banken op Hervormde Begraafplaats

Op de Hervormde Begraafplaats zijn door Johan en zoon Johnnie Arends twee banken geplaatst en er is een zitbank gekomen bij het Begraafplaatshuisje.
Eén van de banken is geschonken door wijlen Freek Naafs. Het is een dankbare herinnering ook aan Freek Naafs, die in 2014 is overleden. Hij wordt tot op de dag van vandaag nog gemist in de Protestantse Kerk waar hij één was met de kerkgangers en bovendien jarenlang zich ingezet heeft voor de kerk. Zeker als Kerkrentmeester heeft hij op voortreffelijke wijze diverse restauraties begeleid en in goede banen geleid.
De banken op de Begraafplaats hebben een mooie plek gekregen, daaronder is het bestraat door Johan en zoon Johnny Arends en dus kan men een fijne plek vinden voor een stuk bezinning of het ophalen van herinneringen aan dierbaren.

bank begr.pl 2  bank begr.pl 3

Er staat ons een druk, volgepland weekend te wachten ......        we rekenen op heel veel mensen!!!!!!

affiche 2015FB     benefietdienst 30 8 2015 webformaat

En daadwerkelijk zijn er heel veel mensen geweest. Eerst de Benefietdienst met zr. Shalom, waarna de kerkdeuren opnieuw opengingen.
Een mooi Kunstweekend voor onze kerk. Niet alleen de Kunst is bekeken en de muziek beluisterd, ook heel veel vragen over onze kerk kunnen beantwoorden.

Een aantal waardevolle dagen zijn het geweest.

Hieronder een kleine impressie en meer foto's in het album Kunst in de Kerk 2015.

Tevens een link naar de blijvende FB-pagina Kunst in de Kerk Ootmarsum.

a welkom

DSCN3596  DSCN3601

DSCN3603  DSCN3604

DSCN3605  DSCN3610

DSCN3612                       DSCN3620

DSCN3621  DSCN3625

DSCN3630  DSCN3645

DSCN3651  IMG 7624

Alle deelnemers een GROOT DANK JULLIE WEL!!!!!!!

.

Zondag 24 november

Voorganger: Ds. R. Kloosterziel

Laatste zondag van het kerkelijk