zegel
De binnenzijde van de kerk wordt geschilderd!

Er is  opdracht  gegeven tot het schilderen van de gehele binnenkant van het kerkgebouw.
De Schilder^scool gaat maandag 19 januari starten en zal plm 4 weken duren (t/m 15 februari).
De Kerk zal die tijd gesloten zijn, de diensten zullen in "Ons Gebouw" gehouden worden.
Lucas Lohuis en Wim Wassink zullen als contactpersonen dienen voor de coordinator van de schilders.
Advies van buitenaf zal geschieden door Herman Bron van de SBKG. 
Het ornament van het plafond zal door Harm Kruit worden hersteld en door de schilders worden schoongemaakt, opnieuw van "goud"verf worden voorzien en worden teruggeplaatst.

deel 3 schilderwerk 15

 

Nu het laatste nieuws.

 

De bovenzijde van de pilaren is 20 februari afgerond en op de 23e is gestart met het marmeren van de pilaren. Nog een specialisatie

In onze kerk is dit werk gedaan door Adrie Broens. Dit is de leerkracht die Melissa leerde het bladgoud op professionele wijze aan te kunnen brengen.
Maandag 23 februari is hij ermee gestart en dinsdagmiddag zal het klaar zijn. Knap staaltje werk. Wanneer je nu van afstand naar de, reeds  gemarmerde pilaar kijkt met het bladgoud erboven en het orgel erbij ……….een prachtig mooi geheel.

Hieronder de laatste foto's en zondag dan een feestelijk getinte dienst na afronding van alle werkzaamheden.

pilaren bladgoud en marmeren 2 20          pilaren bladgoud en marmeren 2 19

pilaren bladgoud en marmeren 2 24  pilaren bladgoud en marmeren 2 30

 

 Het nieuws van woensdag 11 februari.

De bovenste versiering van de pilaren bij de ingang van de kerk worden voorzien van bladgoud. Zoals ook het ornament van de oude kroonluchter ervan is voorzien. Zo komt er eenheid in het interieur van de kerk.

Werk wat de nodige concentratie vereist, zoals op de foto's wel te zien is.

Melissa Koetsier  van de Schilder^sCool is heel geconcentreerd en nauwgezet bezig al het bladgoud op te brengen. Reepje na reepje wordt geknipt en opgebracht. Wanneer er grotere stukken worden gebruikt laat het weer los en verlies je het goud weer. Eerst moet er lijm op het ornament gebracht worden, dat moet drogen en wanneer het iets te lang duurt wordt het te hard en moet er met een verdunningsmiddel gewerkt worden om dat dan weer weker te maken. De jongens hebben, zoals zij aangaf, daar niet zo’n geduld voor, die maken liever meters. (het normale schilderwerk dus).

Zijzelf zou best wel willen stoppen met de opleiding om juist deze dingen nog beter onder de knie te krijgen, maar ………toch maar eerst deze opleiding afmaken en dan kan ze zich alsnog gaan specialiseren.

pilaren bladgoud 1 1                              pilaren bladgoud 1 2

pilaren bladgoud 1 4                              pilaren bladgoud 1 3

pilaren bladgoud en marmeren 2 17

volgende week de pilaren zelf, die weer opnieuw "gemarmerd"  worden.

 

 

Maandag en dinsdag 2 en 3 februari is het merendeel van de steigers weer uit de kerk verdwenen en afgevoerd. Nu staan er alleen nog verplaatsbare steigers aan de zijkanten om de ramen en muren te kunnen verven.

deel 3 schilderwerk 1          deel 3 schilderwerk 9

Daar komt nog wel iets meer bij kijken. omdat er scheuren naar boven zijn gekomen en die zullen eerst op een degelijke wijze behandeld moeten worden alvorens de verflaag op de muren te kunnen aanbrengen.
Het orgel kan weer vrij ademen en er was een grote ploeg van de Schilder^sCOOL aanwezig om de rest van de klus te gaan klaren. De jongens zoeken het duidelijk hogerop.

deel 3 schilderwerk 2          deel 3 schilderwerk 14

De stiltehoek heeft ook een metamorfose ondergaan, muziek klinkt en je kunt horen dat de akoestiek nog steeds erg goed is in de kerk.

De "marmeren" pilaren zijn van hun scheuren verlost en klaar om opnieuw gemarmerd te worden, om zo weer jarenlang in "grandeur" de kerk te steunen.

deel 3 schilderwerk 12          deel 3 schilderwerk 13

En als room op de taart is ook het ornament gereed om aan de fris blauwe binnenhemel op de originele plek gehangen te worden.

deel 3 schilderwerk 17

Meer foto's van het werk hogerop zijn te zien in het fotoalbum van het schilderwerk.

 

 

Afgelopen maandag 19 januari zijn de stellingen tot hoog aan het plafond opgebouwd. Het hele bouwwerk zorgt er voor dat de leerlingen van de Schilder^sCOOL en hun leraar/instructeur  Berthold  Tijhuis overal goed bijkomen om het plafond en de muren van deze nieuwe verflaag te voorzien. ‘Deze klimwand van staal’ is een kleine vier weken de werkplek van de schilders.

Donderdag de 22e werd het plafond grondig schoongemaakt voordat er geverfd kan worden.

01. sch. kerk 13                                                                  01. sch. kerk 10

De kleuren van de kerk blijven hetzelfde. De muren dus wit en het plafond hemelsblauw. Er wordt voor de muren een bijzondere saus gebruikt met de naam ‘Thermo shield’ en deze verf kleurt en dekt niet alleen, maar zorgt ook voor isolatie en dat moet de stookkosten weer verminderen.

01. sch. kerk 16                                                                   de rozet kroonluchter       

Aan het plafond komt ‘het oude’ ornament terug. Dit lag nog op zolder en is door gemeentelid Harm Kruit in zijn geheel gerestaureerd en wordt momenteel door de schilders onder handen genomen. Een hele klus, want de oude verf moet er van af worden gekrabd en vervolgens krijgt het ornament een gouden kleur.

Ongetwijfeld zal er binnenkort meer nieuws volgen en voor alle foto's kunt u kijken bij fotoalbums.

 

 

 

 

AgendaKerkdiensten

 

Onze kerk sluit zich aan bij de
richtlijnen van de RIVM

Kerk TV start 29 maart.

Vooralsnog zijn de deuren op
zondag 10.00 uur wel open, 
voor wie daar behoefte aan heeft.

Houdt u wel de anderhalve meter
afstand in acht!

Zeker ook welkom om alleen even
binnen te komen om een kaarsje 
aan te steken in de Stiltehoek.