Bijzondere vieringen

Het Stift, Weerselo
vanaf 10.00 uur
inloop met koffie/thee/limonade
na de viering (met kinderprogramma en crèche voor de allerkleinsten) is er een picknick
waarbij we delen wat we zelf hebben meegebracht,
en er is soep voor iedereen

Aan alle gemeenteleden van de vijf kerken in de Kleine Ring,

‘Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen…’

Wie zegt dat iets zal gebeuren ‘als Pasen en Pinksteren op één dag vallen’, bedoelt dat iets nooit zal gebeuren. Maar wij, predikanten in de Kleine Ring, geloven dat het wel kan:
samen vieren op zondag 19 mei, tussen Pasen en Pinksteren.
Wanneer wij vieren, zingen we boven onszelf uit, en reiken in woord en gebaar naar wat komt. En ook naar de ander. Omdat we Paasmensen zijn, levend op Gods adem en aangewezen op elkaar. Wie weet wordt dit het begin van een nieuwe traditie…

Twente is een land van tradities. Het land van oude bomen met lange wortels.
Elke plaatselijke kerk is als zo’n boom, waarvan men zegt: ‘die moet je niet verplanten’.
Dat hoeft ook niet. Maar oude bomen hebben ook takken. Takken die verder reiken, in de hoogte en in de breedte. Takken van verbinding tussen hemel en aarde, en tussen mensen onderling. Takken waar vogels in kunnen nestelen. En elke vogel zingt zijn eigen lied.

Ter voorbereiding vragen we ‘Wat is uw favoriete lied?’

Wilt u dat voor 1 mei aan uw kerkenraad doorgeven, zodat zij daar een top 10 uit kunnen samenstellen? Uit elke gemeente zal de nr 1 van uw top-10 in de Ringviering worden gezongen. Ieder zingt zijn eigen lied, maar samen zingt het beter! Vandaar…”

(In de kerk van Ootmarsum staat achter in de kerk een doos om uw favoriete lied door te geven, via de mail kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Als thema van de viering staat de vraag centraal ‘Waar komen jullie als gemeente vandaan (wat zijn jullie wortels) en waar reiken jullie naar, hoe zoek je verbinding? (wat zijn jullie takken)? (ook daarover mag u de kerkenraad wat toesturen…..via de doos achter in de kerk of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Een hartelijke groet,

Ds Annerie Snier, ds Tieneke Lindenhuizen, ds Esther Scheer-Weijenberg, ds Erna Lensink

Zondag 5 mei

Voorganger: mevr. H. Veldhuis