Bijzondere vieringen

Annerie Snier verbonden als geestelijk verzorger aan Krönnenzommer

Op de liturgie, gemaakt ter gelegenheid van de verbintenisdienst van dominee Annerie Snier, stond als thema ‘Een schoot van ontferming’.
In deze dienst werd de lezing over Lazarus gebruikt en dat bleek de aanleiding tot dit thema. Een bijzonder item dat ook nog eens op een bijzondere wijze tot stand kwam. Eén van haar dochters zei ooit: “Als je dood gaat, ga je op schoot.” Moeder Annerie fronste haar wenkbrauwen en dacht: “Een heel jong kind dat het verhaal van Lazarus echt nooit gehoord had, wat was dat nu?” Achteraf ging het om een groot beeld dat haar dochter in een katholieke kerk gezien had van Maria, die Jezus na zijn dood in haar armen en op schoot had. Gezien de lezing over Lazarus bleek deze uitspraak heel toepasselijk en een prima aanleiding om het thema ‘Een schoot van ontferming’ uit te kiezen.  In haar overweging ging Annerie Snier hierna over naar het gegeven de hemel een stukje dichterbij te kunnen halen. Ze noemde hele praktische voorbeelden. “Zeg eens vaker gewoon iemand goedendag, breng een kopje soep bij mensen die dat zelf niet meer kunnen maken, tijd nemen voor een praatje met iemand.  De gewone dingen dus, die een ander zoveel goed kunnen doen.”

Annerie Snier begon haar overweging met een verhaal over stapels papieren opruimen en hoeveel tijd dat kost. Vooral als het allerlei herinneringen oproept. In dit geval een kaart, die ze vroeger met kerst altijd stuurden met leuke, bijzondere uitspraken van de kinderen. En dus ook dit thema ‘’ Een schoot van ontferming’.
Dominee Els Groeneveld verbond Annerie Snier in de Protestantse kerk in Hellendoorn als geestelijk verzorger met deze kerk en met haar werkplek Krönnenzommer.

Het werd in alle opzichten een bijzondere viering en de Ootmarsumse delegatie vond het een ‘echte Annerie Snier dienst’. Heel doordacht, veel creativiteit, veel variatie en passende liederen. Het is dan ook zo mooie dat de Cantorij als laatste lied zingt  ‘Wat in stilte bloeit…….’Dat gold zeker ook voor de periode dat dominee Annerie Snier in de Protestantse kerk in Ootmarsum haar werk oppakte. Dat voelde voor velen als ‘een schoot van ontferming’.

Zondag 29 september

Voorganger: Mevr. H. Veldhuis
uit Vriezenveen

Zondag 6 oktober