In het teken van Israëlzondag 2016

Feestelijke familiedienst met prachtige zang en muziek

In een oecumenische familiedienst in de Protestantse kerk genoten de kerkgangers van feestelijke muziek en zang. Het duo Sanne van Elst en Bobby Rootveld verleenden net als vorig jaar hun medewerking en zij zorgden voor prachtige nummers, waarvan een aantal ook samen gezongen werden met het enthousiaste Kinderkoor Ootmarsum.

DSCN8873 DSCN8876 DSCN8877

Na het openingswoord begon de viering met het toepasselijke ‘Dank U voor deze nieuwe morgen’. Samen met het Kinderkoor zongen Sanne en Bobby het Jiddische lied Tum Balayka. Swingend werd vervolgd met Go down Moses, waarna Sanne en Bobby zingend en musicerend het indrukwekkende verhaal van de Gulle Boom vertelden.

DSCN8878           DSCN8884          DSCN8895

Na dit lied volgde samen met het Kinderkoor het Israëlische dans – en werkliedje Zum gali gali gali.

DSCN8911 DSCN8909 DSCN8907

Heel bijzonder is het lied van de Eenhoorn, die geen plek krijgt in de ark van Noach en dus we daarom dus ook  nooit meer in de natuur hebben gezien. De kerkgangers genoten volop en zongen het refrein telkens mee.

Het werd een fijne oecumenische viering met vrolijke liederen en voor het Kinderkoor Ootmarsum een prima generale voor hun musical, die ze zaterdag 15 oktober om 18.00 uur in de RK kerk zullen laten horen.

Alle foto's zijn te zien in het album Israëlzondag 2016 (onder het kople foto's) .

Zondag 5 mei

Voorganger: mevr. H. Veldhuis