Zondagsbrief 4 juli

Lector:                                           Hans van Duijn

Orgel en vleugel:                         Herman Koops

Pastoraat
De bloemen uit de dienst zijn als felicitatie voor mevr. F.W. Lohuis – Schiphorst, zij vierde deze week haar verjaardag.

Onze kerk sluit zich aan bij de richtlijnen van het RIVM
Door de versoepelingen en het tempo van vaccinaties is er meer ruimte om fysiek de diensten in onze kerk bij te wonen. Wij kunnen met de regeling van 1,5 meter maximaal 50 mensen toestaan tijdens de dienst. Een ieder mag zelf zijn afweging maken. Wie het nog niet vertrouwt om de vieringen bij te wonen, kan deze online blijven volgen via de website www.pkn-ootmarsum.nl.

Verzoek om opgave is dus niet meer nodig
Dit is met de nieuwe regeling van 50 personen niet meer noodzakelijk, wel vragen wij gasten om hun naam en telefoonnummer op te geven.

Collectes
We gaan nog 3 maanden door met 1 uitgangscollecte, vanaf einde juni tot einde augustus is het doel: Noodhulp Griekenland, Stichting Christian Refugee Relief. (CRR)

Aan de grenzen van Europa worden mensen opgevangen in vluchtelingenkampen waarna een maandenlange, soms zelfs jarenlange asielprocedure te wachten staat. De omstandigheden in deze vluchtelingenkampen zijn erbarmelijk en inhumaan. De veiligheid en bescherming is er ver te zoeken en er is tekort aan alledaagse basiselementen zoals fatsoenlijk onderdak, toegang tot douche- en toiletfaciliteiten en zaken zoals hygiëne artikelen, luiers, verzorgingsproducten, goede kleding en schoenen. Daarnaast ontbreekt het ook aan basisfaciliteiten zoals educatie en persoonlijke ontwikkeling.

KerkengidsenVanaf 28 juni zijn de deuren van de kerk doordeweeks weer opengegaan voor bezoekers. De kerkgidsen hebben hun rooster gekregen en kunnen na lange tijd weer de bezoekers gaan ontvangen.

Gebeden
Wanneer u behoefte heeft dat er voor een gebeurtenis of voor iemand gebeden wordt, wilt u dat dan doorgeven aan een kerkenraadslid? Het Kyriegebed is voor de nood in de wereld, dichtbij of veraf, en de voorbeden zijn op het persoonlijke vlak.

Contactpersonen- en adressen:
Karin Baanstra telefoonnummer 06-30535943 of Hanneke Spermon telefoonnummer 06-14891130. Zij kunnen voor dringende zaken, overlijden, ziekte, ziekenhuisopname, enz. gebeld worden.
In geval dat u een hulpvraag hebt voor de diaconie dan kunt u dat laten weten via de mail: diaconieootmarsum@hotmail.com
Indien u wilt dat een dominee bij u op bezoek komt, neem dan gerust contact op met ds. Kloosterziel (0541-299387) of met één van de ouderlingen.

Voorganger volgende week
Zondag 11 juli gaat Ds. Roelof Kloosterziel voor in de dienst.
In deze dienst wordt Reinout Olivier Kooij gedoopt. Reinout is een kleinzoon van mevr. en dhr. Danho.

Medewerking wordt verleend door een gelegenheidskoor o.l.v. Herman Koops.