Kunst in de kerk is in 2020 uitgesteld in verband met het Coronavirus naar het laatste weekend van augustus 2021. Verdere informatie is te lezen in een officieel schrijven van het overkoepelende bestuur van Kunst in Ootmarsum.

Geen ‘Noorderlicht’ in Ootmarsum

De Kunstmarkt 2020 in Ootmarsum is definitief verplaatst naar het laatste weekend van augustus in 2021. Er is nog een poging gewaagd om het artistieke buitengebeuren in september te laten plaatsvinden. Om allerlei redenen is dat niet gelukt en dus heeft de organisatie definitief besloten om het evenement uit te stellen naar 2021. “We hebben daarover goed contact gehad met de gemeente en met de Stichting Toeristisch Ondernemersfonds Dinkelland (STOFD). Er is echt goed gekeken om in het tweede weekend van september alsnog Kunst in Ootmarsum te organiseren, maar dat is om allerlei redenen afgeketst. Dus slaan we, hoe vervelend ook, Kunst in Ootmarsum een jaar over en richten we ons op de editie in 2021. Als organisatie betreuren wij dit ten zeerste, maar gezondheid en veiligheid van ons allen prefereert boven alles. We zijn druk in gesprek met de kunstenaars, die een speciale plek krijgen op ons evenement of zij ook volgend jaar weer deel willen uitmaken van Kunst in Ootmarsum. Mocht dat zo zijn dan handhaven we ons thema ‘Kunst van het Noorderlicht’. Als zij de mogelijkheden hebben om in 2021 naar Ootmarsum te komen dan hanteren wij dit thema en is het met een jaar uitgesteld,” laat het bestuur van Kunst in Ootmarsum weten. “Om toch maar alvast vooruit te lopen op 2021 willen wij u de data voor de kunstmarkt hierbij niet onthouden. De kunstmarkt 2021 zal plaatsvinden op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29augustus. Voor de kunstenaars, die zich hadden ingeschreven vinden wij het ook heel erg vervelend dat we tot dit besluit hebben moeten komen, maar voor ons als bestuur was er eigenlijk géén keuze. De overweldigende inschrijvingen bewaren we niet voor 2021. Graag willen wij de kunstenaars  dan ook verzoeken om zich opnieuw in te schrijven via het  digitale inschrijfformulier. Hou daarom de site www.kunstinootmarsum.nl goed in de gaten voor het moment (medio april 2021) van inschrijving.”
Het bestuur laat verder weten erg blij te zijn met iedereen, die op welke wijze dan ook betrokken is geweest bij de voorbereidingen op het artistieke evenement in 2020. “We hopen echt dat we op deze mensen, instanties en organisaties ook in 2021 een beroep mogen doen.  Met als doel om er samen voor te zorgen dat in het volgende jaar we een mooi evenement kunnen houden met een bijzonder uitstraling. En hoe mooi is het dan dat we deze uitstraling glans kunnen geven met het thema ‘Noorderlicht’, “ besluit het bestuur van Kunst in Ootmarsum.