De vijf gemeentes van de Kleine Ring vierden in Tubbergen hun startzondag. Het thema ‘Heel de aarde’ werd belicht. Dat vond plaats achter de Protestantse kerk in Tubbergen waar veel belangstellenden een gastvrije plek vonden. Het koor ‘Ambiënte’ uit Geesteren verleende haar medewerking. Het was trouwens de laatste keer dat dirigent Peter Löbker het enthousiaste koor leidde.
Bij de start van deze viering ontwaarden de bezoekers een zonnetje dat moeite had om door de mistige wolken door te dringen. ‘Heel de aarde’ werd, naarmate de startzondag vorderde, met veel zon overgoten. Tijdens het lied van Ramses Shaffy en Liesbeth List werd ‘Mijn hemel blauw’.

Alle gemeentes hadden hun bijdrage in de vorm van een kleed dat de elementen water, vuur, lucht en aarde en dat werd aangevuld met de lofzang. Tubbergen, Weerselo, Oldenzaal, Denekamp en Ootmarsum zorgden voor een passende bijdrage. De predikanten gaven een waardevolle invulling aan deze startzondag en dat gold ook voor de vijf gemeenteleden, die de gebeden voorzagen van pakkende teksten. Na afloop vond er een gezellige picknick plaats op de gedekte tafels. De Tubbergse organisatie verliep vlekkeloos en verdient zeker een compliment. Ook de bijdragen van de andere gemeentes droeg bij aan een startzondag, die moed geeft om met vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet te treden. Het winterseizoen begint en gelet op het laatste nummer van Ambiënte kan niemand dat alleen. Samen op elkaar leunen om vol vertrouwen naar de toekomst te kijken.